Čakre

Čakre

10.02.2020.

Čakre


Pronadjite svoj balans. Uživajte u lepotama uravnoteženog života. Otkrijte snagu kristala i aroma eteričnih ulja kako biste uskladili svoje lične energetske centre i pospešili blagostanje i lepotu

 

U telu se nalazi sedam glavnih i vrlo važnih energetskih centara ili čakri koje određuju čovekovo telesno, mentalno i duhovno zdravlje. Čakre ili energetski centri se nalaze na glavnom meridijanu koji započinje u korenu lumbalnog dela kičme i završava na temenu glave. Postoji sedam glavnih čakri koje su smeštene u sredini tela i raspoređene su odozdo prema gore na kičmi. Pet ih se nalazi na unutrašnjim zidovima kičmenog kanala, a formiraju se na područjima pet spletova nerava, dok se dve čakre nalaze u glavi. Vibracije čakri utiču na funkcionisanje određenih žlezda, organa, metabolizma i celog tela ali i na naš duhovni razvoj i samorealizaciju. Što su čakre usklađenije i otvorenije za protok energije, čovek je zdraviji. Svaka čakra je ujedno i skladište raznih vrsta psihofizičkih energija, te vlada određenim delom tela. Odgovara određenim karakteristikama i ponašanju kao i stepenu duhovnog razvoja. Čakre takođe vibriraju na određenim frekvencijama i prenose energiju kroz telo i um.

 

Aktiviranje čakri

 

Kod većine ljudi ovi centri su uspavani i neaktivni. Možete ih aktivirati pomoću određenih vežbi i meditacije i naravno uz pomoć čakra sprejeva. Aktiviranje čakri budi odgovarajuće sposobnosti u psihičkom i mentalnom telu i tako omogućuje pojedincu da probudi svoj mentalni potencijal. Kako su čakre povezane s mozgom, potrebno ih je aktivirati kako bi se probudili uspavani centri u mozgu. Čakre možemo posmatrati kao točkove koji proizvode želje u nama samima. Želja, kao i točak je zapravo velika pokretačka snaga.Vrsta ciljeva i želja kojima težimo zapravo zavisi od frekvencije našeg uma, odnosno čakri koja nam je trenutno najaktivnija. Kada dođe do buđenja čakri, osoba počinje da ispoljava više osobine jer se aktiviraju određeni delovi mozga.
 

Ostavite komentar
Svaki komentar mora prvo da se odobri od strane administratora.

Pošaljite nam brzu poruku

ili idite na kontakt stranu
Molimo Vas, popunite sva obavezna polja.
Hvala! Vaš email je poslat.