Priča o brendu YassEssential

Kreatorka novog kozmetičkog brenda “YassEssential” Jasmina Mitrović (www.jasminamitrovic.com)  vlasnica “Salona unutrašnje lepote i spoznaje”,  sertifikovani Astrolog, life coach, Bahov praktičar, astroheeling praktičar  svakodnevno radeći sa svojim klijentima, na unutrašnjim aspektima ličnosti, na samospoznaji i dovođenju u balans emotivnih stanja došla je na ideju da pomogne svima onima koji su zainteresovani za rad na sebi, da i kroz negu lica i tela, koristeći prirodne, organske i  sertifikovane veganske kozmetičke proizvode “Yass Essential”, u isto vreme pruže sebi i tzv Aromatherapy uz pomoć čitavog spektra cvetnih esencija i eteričnih ulja lekovitog aromatičnog bilja, kroz njihovo aromaterapijsko i blagotvorno dejstvo na koži. Ime brenda “YassEssential” dolazi od jednog od najzastupljenijih sastojaka u kozmetičkim  proizvodima “Yass Essential”, Jasmina, čije ime nosi i kreatorka i vlasnica brenda Jasmina Mrdalj. Vizuelni identitet brenda, odabir boja i logotip osmišljeni su da što verodostojnije oslikaju cvet Jasmina i odredjene astrološke  simbole kao što su mesec i zvezde, a isti je delo talentovane dizajnerke Une Kandić iz Design studia Kreatika –Novi Sad, koja je u logu brenda "YassEssential" na najlepši mogući način dočarala Jasmininu ideju da sa prirodnom tj.organskom kozmetikom spoji deo Astroheeling priče,  uz pregršt  zaista predivnih cvetnih esencija i esencijalnih ulja u kozmetičkim proizvodima koji vam pored istinske nege vaše kože u isto vreme  pružaju zaista divnu notu aromaterapije.   

 

Jasmin 

Cvet jasmina hiljadama godina pleni i zaokuplja maštu ljudi od Orijenta do Mediterana. Njegov topao i elegantan, romantičan i senzualan miris, sa slatkom cvetnom aromom je postao jedan od najomiljenijih na svetu. Jasmin (Jasminum officinalis, Jasminum grandiflorum) vrlo jasno zagovara jedinstvo naizglednih suprotnosti. Ovo ulje ujedinjuje muško i žensko, yin i yang. Snažan je afrodizijak. Potiče kreativnost te povezuje srčanu i sakralnu čakru koja je kolevka naše kreativnosti i seksualnosti. Upotreba eteričnog ulja jasmina u svrhu jačanja libida stara je nekoliko hiljada godina. U mnogim kulturama je na ceni kao snažan afrodizijak i odlična pomoć u podsticanju romantičnog raspoloženja, intimnosti i fizičke ljubavi. 

 

Eterično ulje jasmina se više od dve hiljade godina koristi u aromaterapiji i pripisuju mu se blagotvorna dejstva na živce, srce, krvni pritisak, disajne organe i imunitet. Ovo ulje jedno je od najdelotvornijih antidepresiva. Čak i brojni lekari klasične medicine preporučuju eterično ulje jasmina za ublažavanja stresa, depresije, nemira, nervoze, nesanice i sličnih poremećaja. Odlično je za podizanje niskog samopouzdanja i za jačanje pozitivne percepcije vlastitih mentalnih i fizičkih vrednosti.  


Eterično ulje jasmina se preporučuje u nezi suve, nadražene i osetljive kože sklone osipu i upalama. Pomaže kod  održavanja vlažnosti i elastičnosti kože i ima odličan učinak na prevenciju bora. Ublažava dermatitis, smanjuje ostale upale ili crvenilo. I na kraju, zahvaljujući svojim sastojcima jasmin će vam osigurati neodoljiv, božanstven miris celog tela. U kombinaciji sa čitavom lepezom i drugih esencijalnih ulja sadržanih u našim prirodnim  kozmetičkim proizvodima pruža vam se jedinstvena prilika da doživite nešto uistinu posebno, uz svakodnevnu negu vašeg lica i tela.    

 

Eterična ulja 

Aromaterapija je drevna veština korišćenja eteričnih ulja još od najstarijih civilizacija. Eterična ulja su koncentrovane esencije intezivnog mirisa dobijene iz biljaka ili delova biljaka (cvet, seme, koren, kora, stabljike, voće i dr). Upotrebljavali su ih Egipćani, Indijci, Kinezi, Grci i Rimljani. Stari Egipćani su još pre 5000 godina dodavali eterična ulja u kreme za lice pa se mogu smatrati prvim aromaterapeutima u istoriji. 


Istraživanja su pokazala da mirisi dolaze do onih delova mozga do koji ne mogu da stignu antidepresivi. Oni služe da umnože neurotransmitere koji su zaslužni za poboljšanje raspoloženja. Eterična ulja mogu da utiču na to. Naše telo apsorbuje eterična ulja preko sluzokože nosa tokom udisanja, preko bronhija, kao i tokom masiranja tj. utrljavanja na kožu.  

 

Bahove cvetne esencije 

Dr Edvard Bah je dvadesetih godina prošlog veka uvideo da cvetni preparati mogu da leče emotivne tegobe kao i fizičke posledice tih tegoba. Dr Edvard Bah je proučio i opisao 38 cvetnih preparata, kojima je moguće tretirati emotivne tegobe ljudi, i prevazići prepreke ka harmoniji sa samim sobom i okruženjem, čijim kombinovanjem možemo pokriti sledeća stanja: različite strahove, bes i ljutnju, osećaj krivice i grižu savesti, nestrpljenje, sklonost ka ponavljaju grešaka, gadljivost, preteranu okupiranost čistoćom, gubitak nade, ljubomoru, zavist, mržnju, zlobu, ogorčenost, usamljenost, depresiju, gubitak smisla, gubitak samokontrole, apatiju, bespomoćnost, nedostatak samopuzdanja. Bahove kapi su potpuno prirodni preparati! Nemaju neželjenih dejstava, pa ih mogu koristiti bebe, deca, trudnice, stari ljudi. Cvetne esencije i esencijalna ulja se odlično kombinuju u kozmetičkim preparatima  za lice i telo. 

                                            

 

                 

Kontakt 

Salon unutrašnje lepote i spoznaje 

Vase Stajića 11/46 

24000 Subotica 

+381 66 8 55 55 33 

yassessential@gmail.com 

Pošaljite nam brzu poruku

ili idite na kontakt stranu
Molimo Vas, popunite sva obavezna polja.
Hvala! Vaš email je poslat.