Kopaiba

18.02.2020.

Kopaiba


  Kopaiba je predivno esencijalno ulje koje se tradicionalno koristi da podrži prirodni odgovor tela na iritaciju. Takođe podstiče pravilno varenje. Ulje se uzima direktno iz drveta koja se nalaze duboko u srcu Brazilskih prašuma. Domoroci kopaibu koriste u vidu čaja kako bi umirili probleme sa varenjem. Dokumentovano je da sadrži čak 55 procenata beta kariofilena. Radi poređenja, smilje i karanfilić sadrže 5 do 12 procenata ove supstance.
  Beta kariofilen pomaže telu da reaguje na iritaciju. Sa ovakvim procentom beta kariofilena kopaiba spada u biljke sa najjačim protivupalnim dejstvom. Pomaže bilo kakvoj vrsti iritacije bilo da je fizička, mentalna ili emotivna. Podržava rad bubrega. Jača imunitet. Odlično je takođe za održavanje zdravog digestvnog trakta i svih problema sa varenjem. Ono pojačava dejstvo svih drugih esencijalnih ulja. Slatkasta, balzamična aroma je mentalno uzdižuća i opuštajuća za um.
  Na duhovnom planu pomoći će nam ukoliko se držimo emotivnih rana koje nam više ne služe i treba da ih otpustimo. Mi tada preuzimamo ulogu žrtve i slabimo. 
Kopaiba nam dozvoljava da vidimo svoje emotivne rane i pruža podršku u emotivnom otpuštanju u isto vreme dajući spiritualnu zaštitu. Za one koji se suočavaju sa stresom na poslu ili kod kuće kopaiba daje sigurnost i uzemljenje. Ona nam pomaže da budemo prisutni u sadašnjem trenutku radije nego da projektujemo u prošlost ili budućnost.
  U serumu i kremi potpomaže zarastanje ranica, ekcema, akni, i drugih kožnih problema, zato je idealna za negu problematične kože.
 

Ostavite komentar
Svaki komentar mora prvo da se odobri od strane administratora.

Pošaljite nam brzu poruku

ili idite na kontakt stranu
Molimo Vas, popunite sva obavezna polja.
Hvala! Vaš email je poslat.