Upotreba zlata

Upotreba zlata

18.02.2020.

Upotreba zlata


Upotreba zlata za negu kože veoma je popularna u današnje vreme. Međutim, to nije ništa novo, jer se zlato upotrebljavalo za negu i tretmane kože još u Starom Rimu, Egiptu i Japanu. Ono ima brojne benefite za kožu, a ja sam izdvojila 8 najvažnijih, i to:
•    Ublažava bore, sitne linije i mrlje na koži. Zlato može aktivirati bazne ćelije kože što povećava njenu elastičnost, a time ublažava bore, fine linije, mrlje i druge tragove na koži i čini da izgledate mlađe. 
•    Stimuliše ćelije kože. Joni prisutni u zlatu pomažu u stimulaciji ćelija, nerava i vena u telu, što poboljšava cirkulaciju krvi. Time se povećava metabolizam ćelija kože i izlučivanje nečistoća i toksina, a rezultat je čista i zdrava koža.
•    Može sprečiti prerano starenje kože. Suvoća kože može dovesti do njenog preranog starenja. Upotreba zlata smanjuje suvoću kože i poboljšava njen metabolizam,  što sprečava prerano starenje kože. Hrani kožu - Jedan od režima lepote koji je Kleopatra praktikovala bila je upotreba zlata. Kleopatra je svake večeri koristila zlatnu masku za lice kako bi poboljšala ten i održala kožu mladalačkom, sjajnom i lepom. 
•    Leči upale - Zlato poseduje antibakterijska i antiupalna svojstva koja pomažu kiseoniku da uđe u kožu radi obnove ćelija. To može biti od velike pomoći u lečenju čireva i drugih upalnih procesa na koži. 
•    Kožu čini sjajnom - Zlato poboljšava cirkulaciju krvi, stoga hidrira i održava optimalan nivovlage u koži. Koža upija male čestice zlata, što je čini zdravom, svežom i blistavom. 

Ostavite komentar
Svaki komentar mora prvo da se odobri od strane administratora.

Pošaljite nam brzu poruku

ili idite na kontakt stranu
Molimo Vas, popunite sva obavezna polja.
Hvala! Vaš email je poslat.